H NAOBAY γεννήθηκε στην Βαλένθια της ισπανίας, από τα δύο αδέρφια Javier και Cristina.
Ο Javier είναι Μηχανολόγος και η Cristina φαρμακοποιός και μαζί αποφάσισαν ότι έφτασε η ώρα να ξεκινήσουν κάτι νέο και διαφορετικό. Έτσι με τη βοήθεια του πατέρα τους, ο οποίος πάντα εμπλεκόταν στον κλάδο του καλλυντικού ως χημικός, ξεκίνησαν το 2007, αυτό που ήξεραν καλύτερα: να κατασκευάζουν καλλυντικά!

Με οικολογική πάντα συνείδηση αλλά κουρασμένοι από τα συνήθη “βαρετά” βιολογικά καλλυντικά, με τον ίδιο σχεδιασμό και γεμάτα παραπληροφόρηση στις ετικέτες τους, αποφάσισαν να δημιουργήσουν την NAOBAY το 2011, το δική τους μάρκα, με τα δικά τους πιστεύω όσον αφορά το πως πρέπει να είναι τα βιολογικά καλλυντικά.

Συμφώνησαν να ονομάσουν την μάρκα NAOBAY, που σημαίνει “Natural And Organic, Beauty And You” και αυτό γιατί ήθελαν να δώσουν στον καταναλωτή να κατανοήσει ότι το φυσικό και το βιολογικό προϊόν, είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ομορφιά και την υγεία!

Η PuroBIO Cosmetics είναι το αποτέλεσμα της επιθυμίας για δημιουργία φυσικών και οργανικών προϊόντων μακιγιάζ. Τα προϊόντα παράγονται στην Ιταλία, χωρίς την προσθήκη επιβλαβών για την υγεία συστατικών και δεν δοκιμάζονται σε ζώα. Το ίδιο τους το όνομα αντανακλά την επιθυμία για όσο πιο φυσικά και αγνά καλλυντικά είναι δυνατόν, διατηρώντας απόδοση υψηλής ποιότητας.

Τα προϊόντα PuroBIO παράγονται με σύνεση ως προς τα συστατικά τους, μόνο με φυτικά έλαια και κεριά και ορυκτά πιγμέντα. Οι απλές τους φόρμουλες είναι ιδανικές για όσους έχουν ευαίσθητο και αλλεργικό δέρμα, καθώς δεν περιέχουν καθόλου σιλικόνες, παράγωγα πετρελαίου, parabens, συντηρητικά, συνθετικές χρωστικές, άρωμα και γλουτένη (παρόλο που η δυσανεξία στη γλουτένη δεν επηρεάζει τα καλλυντικά), και -σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου- τα προϊόντα δεν δοκιμάζονται σε ζώα. Η φυσική σύνθεση χωρίς συνθετικούς παράγοντες επιτρέπει την ασφαλή χρήση τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Για τη διασφάλιση της δέσμευσης αυτής και την εγκυρότητα της εταιρείας στον παράγοντα “bio”, η εταιρεία PuroBIOCosmetics διαθέτει πιστοποιήσεις: CCPBNATRUEVegan Ok και Nickel Tested.

Η καινοτομία και η βιώσιμη εναλλακτική λύση είναι ο στόχος, για διαφοροποίηση σε έναν κόσμο συνθετικών. Απολαύστε επαγγελματικό μακιγιάζ, χωρίς να ξεχνάτε την υγεία του δέρματος.

Στην ATTITUDE, είναι επιστήμονες της ζωής. Συνεχώς παρατηρούν, αναρωτιούνται, πειραματίζονται με το περιβάλλον γύρω μας. Η επιστήμη μας έδωσε το προτέρημα να μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε και να εκτιμούμε καλύτερα το δώρο της ζωής. Σας καλούμε όλους λοιπόν να έρθετε στον δικό μας κόσμο και να ανακαλύψετε την ομορφιά που κρύβεται στη καθημερινότητά μας, να εμπνευστείτε από τα θαύματα της φύσης και να εντυπωσιαστείτε από τα μυστήρια της ίδιας της ζωής μας. Το να μπείτε στον κόσμος της ATTITUDE, σημαίνει να μπείτε στον πλούσιο κόσμο της επιστήμης της ζωής μας.

Η Ecover είναι μια πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή απορρυπαντικών και οικολογικών προϊόντων καθαρισμού. Ιδρύθηκε το 1980 στο Βέλγιο. Η Ecover ήταν πάντα πρωτοπόρος εταιρεία στην αγορά και η πρώτη που δημιούργησε μία σκόνη πλυσίματος χωρίς φωσφορικά, πριν ακόμη τα φωσφορικά αναφερθούν ως πρόβλημα.

Από το 1993, υπό την αποκλειστική κυριότητα του Jorgen Philip-Sorensen CBE, έχει εξελιχθεί σε έναν ευρωπαϊκό ηγέτη της αγοράς και είναι στην κορυφή των οικολογικών προϊόντων πλυσίματος και καθαρισμού. Εκτός από την έδρα της στο Malle, κοντά στην Αμβέρσα του Βελγίου, η Ecover έχει εργοστάσια και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ελβετία, και τα προϊόντα της διατίθενται στο εμπόριο σε περισσότερες από 26 χώρες.

Η προοδευτική περιβαλλοντική πολιτική της Ecover δεν αποδεικνύεται μόνον από τα προϊόντα που πωλεί, είναι επίσης αναπόσπαστο μέρος των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρείας. Ενεργώντας σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 14001, η Ecover έχει εξαπλώσει την περιβαλλοντική πολιτική της σε όλα τα τμήματα της εταιρείας, από την παραγωγή μέχρι την εμπορία.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά επιτεύγματα είναι το πρώτο οικολογικό εργοστάσιο του κόσμου, το οποίο έχει μια πράσινη στέγη και εκτείνεται σε περισσότερα από 6000 m2. Αυτό το κτίριο τέθηκε σε λειτουργία τον Οκτώβριο του 1992. Ήταν σημείο αναφοράς για τον τύπο για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχει περισσότερους από χίλιους επισκέπτες κάθε χρόνο, ακόμα και σήμερα. Τον Μάιο του 2007, η Ecover άνοιξε και το δεύτερο οικολογικό εργοστάσιο της στην Boulogne sur Mer, στη Βόρεια Γαλλία.

Η Ecover έχει λάβει βραβεία και αναγνώριση σε πολλές περιπτώσεις για τις ειδικές εισφορές της και τα επιτεύγματα στον τομέα των φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων και την αειφόρο ανάπτυξη. Ίσως η πιο μεγάλη αναγνώριση ήταν η αναγραφή στο Global 500 Roll of Honour των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβαλλονικό Πρόγραμμα της, το οποίο απονεμήθηκε στην Ecover ήδη από το 1993.

Η εταιρεία Fair Squared είναι μια εναλλακτική, οικογενειακή Γερμανική εταιρεία. Ο κύριος στόχος της είναι να μειώσει τις ανισότητες στο παγκόσμιο εμπόριο. Η εκστρατεία του Oxfam με την ονομασία “Η ιστορία της φτώχειας” “το 2005, μας έκανε να σκεφτούμε: τι μπορούμε να κάνουμε εμείς από την πλευρά μας? Πέντε χρόνια αργότερα τα πρώτα προϊόντα FAIR SQUARED πωλήθηκαν μέσω της OXFAM και της Amnesty International. Στο Ηνωμένο Βασίλειο φοιτητές και διάφοροι οργανισμοί πήραν την ιδέα και έκαναν τα προϊόντα ευρύτερα διαθέσιμα. Μεταξύ των πρώτων προϊόντων μας ήταν προφυλακτικά, κρέμες χεριών και βάλσαμα για τα χείλη.

Η ζήτηση αυξήθηκε ταχύτατα και οι εταίροι διανομής στη Σκανδιναβία και στο Βέλγιο, άρχισαν να πωλούν τα προϊόντα FAIR SQUARED. Το 2013 η FAIR SQUARED μετακόμισε στην Κολωνία της Γερμανίας και έγινε η FAIR SQUARED Ltd. Η παραγωγή μεταφέρθηκε στο φυσικό πάρκο Eifel και Sarsted στη βόρεια Γερμανία. Η γκάμα επεκτάθηκε από 12 σε 80 προϊόντα. Λόγω της συνεχιζόμενης ζήτησης, μπορέσαν να αυξήσουν τον αριθμό των συστατικών που χρησιμοποιούν: το ελαιόλαδο από την Παλαιστίνη, το αμυγδαλέλαιο από το Πακιστάν, το βούτυρο Shea από τη Γκάνα και το φυσικό λατέξ από την Ινδία. Πλέον παράγουν συστατικά από περισσότερους από 15 παγκόσμιους συνεργάτες δίκαιου εμπορίου ευρύτερα. Σήμερα τα προϊόντα FAIR SQUARED είναι διαθέσιμα σε όλη την Ευρώπη.

Από το 1990 η οικογενειακή επιχείρηση του Walter Janssen, έχει εξελίξει την παραγωγή καλλυντικών, ώστε να υπάρχει η λύση για κάθε είδους επιδερμίδα με ενεργά και φυσικά συστατικά. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους. η εταιρία Janssen Cosmetics λάνσαρε τη νέα της σειρά Bio-Cosmetics, ώστε το δέρμα μας να δέχεται ένα απαλό και φυσικό σε συστατικά, αλλά παρ΄ όλα αυτά ενεργά, τρόπο περιποίησης.

Η εταιρία βιολογικών καλλυντικών lavera (από την λατινική λέξη “la vera” που σημαίνει «η αλήθεια») ιδρύθηκε από τον Thomas Haase, έναν άνθρωπο με όραμα που κατάφερε να μετατρέψει την προσωπική του ιστορία σε αποστολή της ζωής του. Καθώς από παιδική ηλικία έπασχε από νευροδερματίτιδα, ξεκίνησε από πολύ νωρίς να ψάχνει εναλλακτικές θεραπείες για τη φροντίδα του δέρματος και έτσι ανέπτυξε τα πρώτα προϊόντα περιποίησης για το δικό του εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα. Το 1987, ίδρυσε την εταιρία Laverana και εισήγαγε την μάρκα lavera στην αγορά.
H Natracare δεν αποτελεί μόνο μια εταιρεία με βιολογικά και φυσικά προϊόντα. Είναι μια βραβευμένη, ηθική επιχείρηση που δεσμεύεται έμπρακτα να προσφέρει βιολογικές και φυσικές λύσεις για την προσωπική υγιεινή αφήνοντας το ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα στον πλανήτη από σεβασμό για τις μελλοντικές γενιές μας.
Σε όλα τα προϊόντα γυναικείας υγιεινής και βρεφικής φροντίδας, η Natracare χρησιμοποιεί μόνο βιολογικά και φυσικά υλικά που πληρούν τα υψηλότερα βιολογικά και περιβαλλοντικά κριτήρια και τα αυστηρότερα πρότυπα βιοδιασπασιμότητας. Παράλληλα, όλες οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί προέρχονται από παραγωγούς που διαχειρίζονται και ελέγχουν τους πόρους με σεβασμό και μοιράζονται τις αρχές μας.

Η PRIMAVERA γιορτάζει την άνοιξη – την εποχή του εκκολαπτόμενου πράσινου, της βλασταίνουσας ζωτικοτητας, της ανανεωμένης δυνατότητας. Το όνομά μας, PRIMAVERA, είναι η ιταλική λέξη για την άνοιξη, ενώ το λογότυπό μας αναπαριστά τη θεά της άνοιξης στην αρχαία Ρώμη, η οποία υπόσχεται ανανέωση και πλούσια σοδειά. Η εικόνα είναι βασισμένη σε μια τοιχογραφία 2000 ετών από την Πομπηία, η οποία ενεπνευσε τους ιδρυτές της εταιρείας μας πολλά χρόνια πριν και είναι ένας σημαντικός χαρακτήρας για την εταιρεία μας για πάνω από δύο δεκαετίες. Σήμερα, το λογότυπο και η θεά που αναπαριστά έχουν φτάσει να αντιπροσωπεύουν την αγνή ποιότητα.

Η εταιρεία Benecos κατασκευάζει καλλυντικά που είναι φτιαγμένα  όπως και το σώμα: φυσικά! Η φιλοσοφία της εταιρείας είναι τα καλλυντικά της να έχουν παρόμοια σύσταση με τις φυσικές ιδιότητες των σμηγματογόνων παραγόντων του δέρματος. Είναι φιλικά προς το δέρμα και συμβάλουν στη δημιουργία της φυσικής προστατευτικής μεμβράνης του. Όλα τα προϊόντα είναι βιοδιασπώμενα και κατασκευάζονται με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση των φυσικών πόρων. Τα προϊόντα της Benecos κατασκευάζονται χωρίς να πραγματοποιούνται δοκιμές σε ζώα.

Οι γυναίκες από την Ανατολή ήξεραν ανέκαθεν να τα χρησιμοποιούν: Φύλλα, ρίζες και βότανα, που συχνά περνούν απαρατήρητα και που όμως μέσα σ’ αυτά κρύβονται ζωντανά στοιχεία ομορφιάς. Εμείς στη Ayluna συνδυάζουμε παραδοσιακά μυστικά ομορφιάς με μοντέρνα ευρωπαϊκά φυσικά καλλυντικά. Ανακαλύψτε με τις βιολογικές βαφές μαλλιών Ayluna την ομορφιά των μαλλιών σας.
Η φυτική βαφή μαλλιών Ayluna σέβεται την δομή των μαλλιών σας. Περικυκλώνει την κάθε τρίχα ξεχωριστά με μια λαμπερή και διαλεγμένη νότα από βιολογικό και φυτικό περιεχόμενο. Με αυτόν τον συνδυασμό δημιουργούνται εντυπωσιακές και ζωντανές αποχρώσεις, λάμψη και όγκος – προστατεύοντας τα μαλλιά και έχοντας μεγάλη διάρκεια.

Τα προϊόντα στοματικής υγιεινής EcoDenta συνδυάζουν την επιστήμη με τη φύση. Παράγονται από οικολογικά και φυσικά συστατικά, χωρίς σκληρούς και αφριστικούς παράγοντες. Θα ανατρέψουν τα πιστεύω σας, σχετικά με τη στοματική υγιεινή!

Κάθε οδοντόκρεμα EcoDenta είναι εμπλουτισμένη με εκχυλίσματα βιολογικών βοτάνων, προσεκτικά επιλεγμένων, με σκοπό την εξάλειψη συγκεκριμένων προβλημάτων του στόματος. Ο συνδυασμός των 7 βοτάνων εγγυάται ολοκληρωμένη στοματική φροντίδα, το εκχύλισμα Cranberry καταπολεμά τα βακτήρια, που ευθύνονται για το σχηματισμό πλάκας, ο φλοιός βελανιδιάς (oak bark) και το Bloodwort καταπραΰνουν τα ευαίσθητα ούλα και μειώνουν την αιμορραγία. Επιλέξτε την οδοντόκρεμα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας, από τη σειρά EcoDenta!

Οι οδοντόκρεμες EcoDenta περιέχουν, επίσης, το πρωτοποριακό συστατικό Kalident, το οποίο αποτελεί φυσική πηγή ασβεστίου, με παρόμοια σύσταση με αυτή του σμάλτου των δοντιών. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ενδυναμώνει το σμάλτο, γεμίζει τις μικρορωγμές, αποκαθιστά τα μέταλλα και προλαμβάνει τη φθορά των δοντιών.

Τα προϊόντα EcoDenta έχουν δημιουργηθεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Επιστημών Υγείας της Λιθουανίας και έχουν εγκριθεί από οδοντιάτρους.